Informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som er lagret på datamaskinen din, noen bare til du avslutter nettleseren din (såkalte “midlertidige informasjonskapsler”) og andre for et lengre tidsrom (såkalte “permanente informasjonskapsler”). Hvis du ikke ønsker å tillate at slike informasjonskapsler lagres på datamaskinen din, kan du endre innstillingene i nettleseren. Vær oppmerksom på at i noen tilfeller virker kanskje ikke funksjonene på nettstedet vårt som de skal, og noe innhold vil derfor kanskje ikke vises på riktig måte.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler av flere grunner, deriblant for levering av en personlig opplevelse, for å forbedre brukeropplevelsen av nettstedet og for å samle inn brukerstatistikk. Vi bruker også midlertidige informasjonskapsler for å forbedre sikkerheten på dette nettstedet.

Ved bruk av informasjonskapsler deler vi i noen tilfeller opplysninger med tredjeparter. For eksempel bruker vi Google Analytics og Google AdWords, tjenester som overfører opplysninger om nettrafikk til Google-servere. Google Analytics identifiserer ikke individuelle brukere og kobler ikke din IP-adresse til andre opplysninger som oppbevares av Google. Vi bruker rapporter som leveres av Google for å få hjelp til å forstå nettrafikk og bruken av nettsiden og optimalisere reklame fra Googles eget og andre reklamenettverk. Google kan behandle opplysninger på måten som er beskrevet i Googles personvernregler og til hensiktene som er beskrevet i dette avsnittet. Du kan trekke deg fra Google Analytics hvis du deaktiverer eller motsetter deg informasjonskapselen, deaktiverer JavaScript, eller bruker sperretjenesten som leveres av Google. For å trekke deg fra reklamefunksjoner fra Google kan du bruke denne lenken.

Nettstedet vårt bruker også Facebook-piksel, som samler anonyme data som hjelper oss med å optimalisere reklamekjøp på Facebooks ulike plattformer (inkludert Instagram). Facebook samler inn en bruker-ID som lar dem sammenlikne om en bruker har besøkt et nettsted med Facebook-piksel. Vi som annonsører kan uansett aldri identifisere adferden til en bestemt bruker. Facebook og de relaterte plattformene er i et lukket reklamesystem, der brukerne kan regulere om de samtykker i at annonsørene bruker opplysninger samlet fra nettstedene for å kjøpe reklame på Facebook. For å se og endre reklameinnstillingene på Facebook kan du bruke denne lenken.

Videre bruker nettstedet vårt sporingskript og informasjonskapsler fra Microsoft Bing, TripAdvisor og TvSquared (du finner deres personvernregler på følgende lenker). Alle disse tjenestene samler inn fellesdata for statistikk som hjelper oss til å optimalisere reklamekjøp. Som annonsør kan vi ikke identifisere en enkeltbruker med disse opplysningene. Du kan deaktivere bruken av informasjonskapsler i nettleserinnstillingene.

Du finner mer informasjon om informasjonskapsler på www.youronlinechoices.com.

Datasikkerhet

For å holde dine personopplysninger sikre har vi iverksatt en rekke tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak. For eksempel holder vi et høyt nivå på teknisk sikkerhet i alle systemene (inkludert sporing, gjenoppretting etter katastrofe, begrensninger på tilgang, etc.). I tillegg har vi utarbeidet regler for å sørge for at våre ansatte (som selvfølgelig har taushetsplikt) ikke bruker personopplysninger når det ikke er nødvendig. Slike regler er også utgangspunkt for standardene våre når vi gjør avtaler med leverandører eller starter nye IT-systemer i driften vår.